Kabouterpaden

5 leukste kabouterpaden in Nederland

Een kabouterpad is iets waarvan wij vijf jaar geleden nog nooit van hadden gehoord. Een kabouterpad is ontzettend leuk om te doen met jonge kinderen. Vaak krijgen de kinderen een kaboutermuts en maak je een korte wandeling. Je zoekt hierbij naar kabouterpaaltjes en doet een aantal opdrachten. Wij hebben vijf leuke kabouterpaden voor jou op een rijtje gezet.

Sallandse Heuvelrug

Dit kabouterpad heeft verschillende soorten kabouters op de route. Je vindt er kabouterpaaltjes, kabouters en zelfs een kabouterhuisje. Veel leuke dingen te ontdekken op deze route! Leuk om te doen wanneer je in Overijssel verblijft.

Schoorl

Deze route loopt door een mooi bosrijk gebied. Naast de kabouterroute heb je hier ook de elfendeurtjesroute. Ook erg leuk om te doen voor kleine kinderen. Klaar met de wandeling? Drink iets lekkers bij IJgenwijs.

Theehuis Bos en Hei

Eerst een kopje koffie en even spelen? Dat kan hier prima. Theehuis Bos en Hei in Naarden is niet een theehuis zoals wij theehuizen kennen. Wij zien het meer als een café. Maar de speeltuin hier is voor kleine kinderen geweldig. Daarna nog het kabouterpad lopen is erg leuk om te doen. Dit is een uniek kabouterpad waar je zelfs de kabouters hoog in de boom ziet.

De Heikamp

In Ruurlo vind je De Heikamp. Je kunt hier eten, drinken, klimmen en kabouters zoeken! Ook bij deze kabouterwandeling ga je in stijl opzoek naar kabouters en doe je een aantal opdrachten.

Kikkerpad

Oke, deze mag eigenlijk niet meedoen. Het is namelijk geen kabouterpad. Maar deze variant op een kabouterpad vonden we wel heel erg leuk! Het is onderdeel van het Bos van Daantje Das. Dit is leuke voor iets oudere kinderen. Het kikkerpad heeft erg leuke en voor ons unieke elementen tijdens de wandeling. En daarna lekker iets drinken bij een van de restaurantjes naast het museum. Zeker de moeite waard.