Budget uitjes

Budget uitjes

Elke weekend eropuit gaan is super leuk, maar afhankelijk van het uitje kan het ook super duur worden. Wij zijn dan ook gek op budget uitjes. Hieronder vind je verschillende soorten tips om je uitje budget-proof te maken. Enjoy!

Abonnementen

Wij vinden eigenlijk heel veel verschillende dingen leuk. Maar als we kijken naar wat we in een jaar het vaakst doen dan zijn het musea bezoeken en naar Artis. Daarom hebben wij gekozen om voor het hele gezin een Artisjaarkaart en een museumkaart aan te schaffen. Die zijn uiteraard niet gratis, maar doordat je zo’n kaart koopt besteden wij niet heel veel geld meer aan andere ‘attracties’. En zo wordt het toch een budget uitje.

Tip: vraag (een bijdrage aan) een museumkaart voor je verjaardag, kerst o.i.d. Dit scheelt jezelf geld en een ander kan bijdragen aan iets wat je echt graag wil.

Eten en drinken

Het is geen geheim dat wij gek zijn op koffie buiten de deur of op een terrasje genieten van een heerlijke lunch. Maar ook dit is niet iets wat wij ons bij elk uitje kunnen permitteren. Op budgetdagen kiezen wij ervoor om te starten met een koffie in de auto die we voor vertrek in de meeneembeker maken. Als tussendoortje gaat het gebruikelijke fruit mee. Als lunch kiezen we vaak voor krentenbollen, want lekker makkelijk. En op een luxe budgetdag zijn het pistoletjes met (pinda)kaas. Maakt het een uitje minder leuk? Absoluut niet! We picknicken soms op de mooiste, rustigste plekken. En soms op een parkeerplaats. :p

Budgetplekken

En dan het belangrijkste van een leuk dagje weg: de plek! Eerder hadden we het natuurlijk al over de dierentuin met abonnement en de musea die toegankelijk zijn met een museumkaart. Hieronder een lijstje van onze favoriete budgetplekken.

Tip: Soms kun je best wat geld kwijt zijn aan benzine/parkeren. Uitje binnen een straal van 15 km? Pak de fiets! Maak je er gelijk een sportieve dag van.