Sinterklaasuitjes

Sinterklaasuitjes

Ben jij nog opzoek naar een leuk uitje in het teken van Sinterklaas? Wij hebben drie plekken die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Boek nog snel je plekje voor het weekend van 27 en 28 november 2021.

SintAIRklaas in Aviodrome

Wij hadden nog nooit een bezoek gebracht aan Aviodrome in Lelystad. Wat een gaaf museum is dat. De kinderen zien het eerder als pretpark dan als een museum. In het museum vind je de geschiedenis van vliegtoestellen. Voor kinderen zijn er veel interactieve dingen om al spelenderwijs te leren over vliegtuigen, luchtdruk en nog veel meer! Met een museumkaart gratis te bezoeken.

SintAIRklaas is een tijdelijk onderdeel van Aviodrome waar kinderen de pieten kunnen helpen met pakjes sorteren. Na het sorteren moeten de ‘foute’ pakjes bij de douane worden onderschept, kan er worden geoefend met pakketjes in schoorstenen gooien en kunnen er verlanglijstjes worden geschreven. Er is nog veel meer te doen in het cadeautjesmagazijn en na afloop krijgen de kinderen uiteraard een diploma.

Ben je klaar met de pieten helpen dan kun je je nog uren vermaken in de speeltuin buiten of binnen. Ook kun je je eigen vliegtuig ontwerpen, daarna zelf vouwen en uiteraard testen hoe hij vliegt. In Aviodrome is er een restaurant maar je kunt ook je eigen eten meenemen. Heb je nog tijd over na de dagje Aviodrome dan is een bezoek aan het Hans en Grietje pannenkoekenpaleis ook een aanrader!

Chocolade- en Speculaasfabriek van Sint in het Zaans Museum

Ontdek de wereld van koek en chocolade in het Zaans Museum. Tijdelijk extra leuk door de Speculaasfabriek! Boek bij je bezoek aan het Zaans Museum t/m 5 december voor 3 euro het speculaaspakket. Kinderen kunnen bij binnenkomst een speculaaspop maken. Zij krijgen hier een mooie koksmuts en schort om geheel in stijl te gaan bakken. Na het bakken is er een speurtocht waar de kinderen opzoek gaan naar het geheime ingrediënt. In het museum zijn allemaal letters verstopt dit samen het geheime ingrediënt vormen. Bij elke letter leren de kinderen wat over de geschiedenis van koek en chocola wat op een leuke wijze is gelinkt aan Sinterklaas.

Buiten de Speculaasfabriek is het Zaans Museum ook leuk om te bezoeken met kinderen. In de Verkade Experience leer je over chocolade, biscuit en waxine. Spelenderwijs kun je hier veel ontdekken. Maak jij ook je eigen chocoladewikkel?

Pepernoten bakken bij Fruittuin van West

Fruittuin van West in Amsterdam behoort sowieso al tot een van onze favorieten. Naast de fijne winkel met biologische producten is er ook een gezellig restaurant. In dat restaurant kun je momenteel je eigen pepernoten bakken. En lekker dat ze zijn!

Ben je klaar met lekkere dingen proeven? Loop dan een rondje langs de mooie bomen en dieren. Een heerlijke plek voor een wandelingetje!

Mocht je nog opzoek zijn naar een kerstboom dan kun je hier een kerstboom adopteren. De ophaaldag is 8 december.