rijksmuseum

Rijksmuseum

Rijksmuseum

Een prachtig museum van binnen en buiten. Uiteraard weet iedereen dat je hier de prachtige ‘Nachtwacht’ kunt bewonderen. Wist je trouwens dat het schilderij eigenlijk De compagnie van kapitein Frans Banninck Cocq en luitenant Willem van Ruytenburgh maakt zich gereed om uit te marcheren heet? Marc vindt de schepen echter meer de moeite waard om te bekijken en ik de derde verdieping. Verderop lees je hier meer over.


Het Rijksmuseum is ideaal om te bezoeken wanneer je een museumkaart hebt. Het is namelijk zo groot dat het fijn is om alle onderdelen te verdelen over meerdere bezoeken, in ieder geval wanneer je met kinderen gaat.

Rijksmuseum met kinderen

Nog meer te ontdekken dan je denkt.

Wanneer je kinderen in een goede bui zijn is het Rijksmuseum geweldig om te bezoeken. Op veel afdelingen is het belangrijk dat kinderen rustig praten en nergens aankomen, vandaar de goede bui. Maar er zijn ook zeker stukken waar kinderen hun creativiteit kwijt kunnen. Zo is er een teekenschool waar kinderen van 8 tot 12 jaar kunstworkshops kunnen volgen. Ook is er voor alle leeftijden gratis tekenles. Je kunt met de familie een dynamisch groepsspel doen of de 1 km route volgen. Er zijn playmobil poppen te zien op ware kindergrootte en zijn uiteraard deze poppen in kleine variant verkrijgbaar in de museumshop. Ook zijn er kinderboeken die de kinderen voorbereiden op het museum en ze nieuwsgierig maken naar wat er allemaal te ontdekken is.

Schilderijen, beelden, schepen, wapens, schatten van vroeger. Het is er allemaal! 800 jaar geschiedenis, van de Middeleeuwen tot Mondriaan. En dan komen we dus bij die derde verdieping. Hier vind je kunst van de 20e eeuw. Waaronder Yves Saint Laurent en Karel Appel. Vergeet niet een bezoekje te brengen aan de Cuypersbibliotheek. Je kijkt hier je ogen uit. Wist je dat dit de grootste en oudste kunsthistorische bibliotheek van Nederland is?

Eten en drinken

Rijksmuseum Café

In het Rijksmuseum kun je lekker koffie drinken met iets erbij of lunchen. Uit ervaring kunnen we zeggen dat de taartjes de moeite waard zijn! Mees begon spontaan te klappen toen zijn bestelling door de ober werd gebracht. Het ziet er heerlijk uit en zo smaakt het ook.