Kerstmarkt Intratuin Duiven

Kerstmarkt Intratuin Duiven

Ik moet eerlijk bekennen dat voor het tijdperk kinderen ik niet veel had met kerstmarkten in tuincentra. Maar de kinderen nemen ons nu tijdens een bezoek aan dit soort tuincentra mee in hun magische sprookjeswereld en ik moet zeggen, het heeft wel wat.

Intratuin Duiven

De wereld van lichtjes en gezelligheid. Veel tuincentra hebben een kerstmarkt maar de Intratuin in Duiven is wel de koploper onder de kerstmarkten. Bomen met lichtjes, bomen zonder lichtjes, bomen met knipperlichtjes, bomen met regenbooglichtjes. Fonkelende sterren, lichtgevende ijsberen, knisperende haardvuurtjes. Je vindt hier alles wat je ook maar niet nodig hebt om kerst te vieren, haha.

Onze favoriet? Het kerstdorp. In drie weken tijd is de hele kerstmarkt opgezet, en dat is echt een prestatie. Het kerstdorp is een soort madurodam in kerststijl. Je vindt er een prachtig winterdorp, een halloweendorp, een eftelingdorp. Alles is met ontzettend veel zorg ingericht en je kijkt hier dan ook je ogen uit. Voor onze kinderen was het een gratis uitje wat voelde als een dagje Efteling! Benieuwd naar meer budgetuitjes? Kijk dan vooral even hier.

Echt gratis is het natuurlijk niet, althans niet als je ons bent. Onze kinderen wilden uiteraard alles hebben wat er ook maar bewoog, licht gaf of geluid maakte. Dus beide mochten ze één dingetje uitzoeken.

Restaurant De proeftuin

Halverwege de kerstmarkt kom je bij De Proeftuin. Het restaurant van Intratuin Duiven waar je kunt genieten van allemaal heerlijke dingen. Kies een goed belegd broodje, een heerlijke salade of iets van het warm buffet. En mocht je daarna nog zoete trek hebben dan kom je niks tekort bij de gebaksafdeling. Mocht je vroeg op pad gaan, en dat is i.v.m. de drukte aan te raden, kun je ontbijten in het restaurant. Naast het restaurant De Proeftuin is nog een enorme speeltuin. Hier zijn wij tijdens ons vier uur durende bezoek niet eens aan toegekomen. Kun je nagaan hoe lang je je kunt vermaken in Intratuin Duiven.

Onze Tips: