haarlemmermeersebos

Natuurspeeltuinen en speelbossen in Noord-Holland OLD

Ze zijn niet altijd even makkelijk te vinden, maar Noord-Holland is rijk aan speelbossen en natuurspeeltuinen. Vaak is er ook een restaurant in de buurt waar je terecht kunt voor een lekker kopje koffie. Hieronder delen wij verschillende avontuurlijke speelbossen, kabouterpaden, en natuurspeeltuinen.

Omgeving Haarlem

De Paddenpoel
De Paddenpoel

Bij de Haarlemmerkweektuin vind je een mooie natuurspeeltuin. Vlakbij het centrum van Haarlem kunnen kinderen hier heerlijk ravotten. Kom daarna even op adem met iets lekkers bij het Kweekcafé.

Kraantje Lek
Kraantje Lek

In Overveen ligt onderaan een duin Kraantje lek. Zij hebben een prachtige speeltuin en heerlijke koffie. Zin in iets mee uitding? Klim het duin op en loop een rondje in de mooie omgeving.

Zuid-Kennemerland
Zuid-Kennemerland

Hier kun je van alles beleven. Speel in de natuurspeeltuin en haal je drankje bij het Duincafé. Wandel door het prachtige gebied met of zonder speurtocht. Vergeet geen duinkaart te kopen.

Velserbeek
Velserbeek

Wandel door het mooie Park Velserbeek en haal wat lekkers bij theeschenkerij Velserbeek. Er is ook een kinderboerderij. Mocht je nog energie over hebben kun je door naar Buitenplaats Beeckestijn. Dit is ook een prachtig gebied met een restaurant.

Duin en Kruidberg
Duin en Kruidberg

Bij deze locatie moet je je eigen koffie to go van huis meenemen. Maar picknicken vinden wij ook erg leuk! Dit is een prachtig natuurgebied met een speurtocht voor kinderen die je kunt doen door het scannen van QR-codes.

Elswout
Elswout

Buitenplaats Elswout in Overveen is een mooie plek voor een wandeling. Loop langs de hertjes en haal wat lekkers bij de Oranjerie. Je kunt vanaf hier ook naar ‘T Wapen van Kennemerland lopen voor wat lekkers. Ken jij het Elswout theater al?

Omgeving Amsterdam

Amsterdam Noord
Amsterdam Noord

In Amsterdam Noord ligt deze prachtige natuurspeeltuin. Ouders moeten wel elke seconde opletten, want de kinderen kunnen er spelen in een geweldige speelvijver. Naast de speeltuin bevindt zich restaurant Proost & Stroop.

Diemerbos
Diemerbos

In het Diemerbos vind je het Banjerbossie. Deze natuurspeeltuin ligt op 10 minuutjes lopen vanaf de Bird Brewery. Hier kun je terecht voor een lekker kopje koffie. Maar bij een brewery haal je misschien wel liever een lekker biertje. Of twee.

't Twiske
‘t Twiske

In Oostzaan vind je het Twiske. Een mooi natuurgebied met veel mogelijkheden. Speel bij de avonturenspeeltuin, ga kanoën of haal iets te eten en drinken bij Het Twiske Paviljoen. Doordeweeks kun je ook bij Twiske haven voor wat lekkers to go.

Omgeving ‘t Gooi

Speelbos 't Laer
Speelbos ‘t Laer

Dit speelbos is echt fantastisch. Maak muziek, bouw een hut, speel met de waterpomp. Kinderen kunnen zich hier uren vermaken. Wandel in ongeveer een kwartier naar Theehuis ‘t Bluk. Hier kun je terecht voor allemaal lekkere dingen in een prachtige omgeving.

Bij de tuinman
Bij de tuinman

Deze omgeving hebben wij eerlijk gezegd niet heel goed kunnen ontdekken. Wij waren er namelijk toen alles prachtig was bedekt met sneeuw. Maar dat je bij de tuinman heerlijke drankjes en hapjes kun halen weten wij dan uiteraard natuurlijk net weer wel. Mega tip!

OERRR 's Graveland
OERRR ‘s Graveland

OERRR heeft door Nederland verschillende speeltuinen. Dit is ook een pareltje. Je kunt er heerlijk ravotten met zand en water. Slim om schone kleren mee te nemen. Naast de speeltuin is een restaurant. Let op: check even goed of hij op dit moment is geopend i.v.m. covid-19.

Eendracht Blaricum
Eendracht Blaricum

Weer een mooi wandelgebied. Wandel over de heide en langs de schaapskudde. Trek gekregen? Dan zit je bij de Eendracht wel goed!

Theehuis Bos en Hei
Theehuis Bos en Hei

Dit theehuis heeft een grote speeltuin. Klaar met spelen? Loop het Kabouterpad waar je kabouterbeeldjes tegenkomt, ook hoog!

Omgeving Hoofddorp

Haarlemmermeerse bos
Haarlemmermeerse bos

Op deze plek blijven we terugkomen. Rond de plas kun je een mooi rondje lopen. Onderweg vind je verschillende natuurspeeltuinen. En als je behoefte hebt aan wat te drinken of eten ben je bij Floria Paviljoen of Papa’s Beach House aan het goede adres.

Kleiland
Kleiland

In het polderland vind je hier een grote open natuurspeeltuin.
Klim in het huisje,
stap in het vliegtuig of ontdek één van de andere speeltoestellen. Het gebied is momenteel nog in ontwikkeling, maar je kunt er nu al heerlijk spelen.

Omgeving Schoorl

Schoorl
Schoorl

Loop de elfendeurtjesroute of loop het kabouterpad. Wanneer je de klimduin hebt beklommen is het leuk om door te rijden naar het buitencentrum van Staatsbosbeheer. Hier is van alles te doen, wandelen, spelen met de waterpomp, speurtochten. En bij Brasserie IJgenwijs kun je genieten van heerlijke koffie en broodjes.