natuurspeeltuin en speelbos

De 7 mooiste natuurspeelplekken en speelbossen

De 7 mooiste natuurspeelplekken en speelbossen

Wij wonen best wel stedelijk. Zaandam is geen miljoenenstad, maar we wonen wel redelijk in het centrum. En er zijn op loopafstand zeker leuke speeltuintjes te vinden, maar we merken dat ruim opgezette natuurspeelplekken het toch (veel) beter doen bij onze kinderen. Dit zijn volgens ons de 7 mooiste natuurspeelplekken.

Paddenpoel

In Haarlem bevind zich de prachtige Kweektuin. Hier vind je het Kweekcafe waar je kunt genieten van heerlijke biologische hapjes en drankjes. Ook is er een kleine kinderboerderij. Maar het leukste vinden onze kinderen de Paddenpoel. Dit is een prachtige speelplek waar je uren kunt ravotten.

paddenpoel

Kleiland

Het is even een stukje rijden. Althans, voor ons. En eenmaal daar is het nog even een speurtocht om te bepalen hoe je daadwerkelijk bij de speeltuin komt. Vanaf de parkeerplaats ligt dan eindelijk achter een heuvel de speelweide. Tussen water, gras, en zand staan een aantal speeltoestellen en een hindernisbaan opgesteld. En ondanks dat het allemaal eenvoudig oogt kunnen kinderen hier naar hartelust spelen en ontdekken.

Speelbos Nijverdal

Dit gebied is prachtig. Op de Sallandse Heuvelrug vind je het Speelbos Nijverdal. Langs een korte wandelroute kom je verschillende speeltoestellen tegen. Zo is er een plek om hutten te bouwen, sjees je van de kabelbaan of loop je over het water. En daarna een lekker kopje koffie bij Buitengewoon Lekker!

Speelnatuur van OERRR

Dit is een geweldige natuurspeelplek vlakbij Hilversum. Wanneer je lid bent van OERRR is de speeltuin gratis te bezoeken. Je vindt er een waterpomp, een speelhuis en nog veel meer plekken om lekker met de modder te spelen.

Speelbos De Lemelerberg

Dit speelbos is ook weer heel anders dan andere speelbossen. Je vindt hier een prachtige speelplek voor jong en oud. Klim in een hoge boom en neem plaats als een uil. Kruip door buizen of bouw een grote hut. Ook in dit bos kun je je uren vermaken.

Dit zijn geen speeltuinen op zich. Maar deze vakantieplekken zijn voorzien van een prachtige natuurspeeltuin.

Camping Lolotte
Camping Lolotte

Deze camping is één grote speeltuin. Er heerst een heerlijke sfeer. Kinderen kunnen moddertaaren maken in de buitenkeuken of gaan opzoek naar spannende beestjes. Ben je hier nog niet geweest? Dan moet deze zeker op je lijstje!

Buitenplaats Beekhuizen
Buitenplaats Beekhuizen

Buitenplaats Beekhuizen behoort ook zeker tot een van onze favorieten. De opzet hier is fantastisch. Verblijf in een pod of safaritent en geniet van een drankje op je terras. De kinderen vermaken zich dagen bij de waterpomp!