Zaanse Schans met kinderen

Dit is zo ontzettend leuk! Start in Zaandam, stap op de Zaanferry, vaar over de Zaan en bereik de Zaanse Schans via het water. Dit is een leuke beleving voor kinderen maar ook zeker voor volwassenen.


In de maanden mei t/m september kun je van donderdag t/m zondag met de Zaanferry. Er zijn verschillende haltes waar je kunt opstappen en in de meeste gevallen ben je 7,50 kwijt voor een retourtje. Een unieke manier om je door de Zaanstreek te laten vervoeren.

Op de Zaanse Schans zijn ontzettend veel dingen te beleven. De Zaanse Schans is voor kinderen eigenlijk een groot pretpark. Je kunt dieren aaien in de wei naast de kaasboerderij, spelen in de speeltuin naast de kuiperij Tiemstra, klimmen in een grote klomp en nog veel meer.

 

 


Zaans Museum

Het Zaans Museum laat een groot stuk van de Zaanse geschiedenis zien. Van de molens tot aan de fabrieken. De Zaanstreek is erg belangrijk geweest en is dat nog steeds! Met de gratis audiotour krijg je op een leuke manier nog meer informatie. Je koopt een ticket voor het Zaans Museum en de Verkade Experience in één. Bij de ingang is het museum café. Hier kun je genieten van lekkere koffie met uitzicht op de molens.

 
Zaans Museum


 

Verkade Experience

 

Voor jonge kinderen is de Verkade Experience het leukst. Hier leer je alles over koekjes en chocola. Er is veel te zien en er zijn interessante filmpjes die je uitleg geven over vroeger. Je kunt hier voor 2,50 je eigen chocoladewikkel ontwerpen voor een lekkere verkadereep. Leuk om te doen voor kinderen.
Wist je dat Verkade ook het waxinelichtje heeft bedacht?

 

 
Verkade Experience


Dagje Zaanse Schans met Mees


 

Verder zijn er op de Zaanse Schans nog veel meer leuke dingen te doen. Zo is er een oude bakkerij en snoepwinkeltje, een klompenmakerij, het cacaolab, veel molens die je ook kunt bezichtigen, restaurantjes, de eerste Albert Heijn en nog veel meer!

Cacaolab
 
Cacaolab

Alles weten over cacao en chocola? Loop dan even het cacaolab binnen. Je kunt er zelf warme chocomelk maken en nog veel meer lekkers kopen.

 
Bakkerijmuseum & Snoepwinkel
 
Bakkerijmuseum & Snoepwinkel

In de gecroonde Duyvekater. Dit is een bakkerijmuseum uit 1658 waar je nog steeds allemaal lekkere dingen kunt kopen. Onze favoriet? Oud Hollandse snoepjes!

 
Klompenmakerij
 
Klompenmakerij

Hier bevindt zich een klompenmuseum met een enorme collectie! Je kunt hier zien hoe het wordt gemaakt. Ook kun je hier uiteraard allemaal soorten klompen kopen en nog veel meer souvenirs.

 

Het Zaans Museum en Verkade Experience zijn gratis te bezoeken met een museumkaart.
Benieuwd welke musea er nog meer leuk zijn voor kinderen?
Kijk op onze Utrecht pagina.