Winters Leuven met kinderen

Winters Leuven met kinderen

Leuven staat bekend als een stad die in de wintermaand extra gezellig is. Er staat een kerstmarkt op het plein waar je zelfs de kerstman kunt ontmoeten. De stad is mooi verlicht en je kunt overal lekker warme drankjes en biertjes drinken. Winters Leuven met kinderen is zeker leuk om een keer mee te maken!

Overnachten

Theater hotel Leuven

Een hotel midden in de stad? Dan is theater hotel Leuven een prima optie. Er zijn verschillende soorten kamers waardoor het voor elk gezelschap toegankelijk is. Wanneer je een maisonnette boekt beschik je over een mooi uitzicht over de stad vanuit het dakraam.

De kamers van het hotel zijn netjes, de bedden prima, de douche is wisselend in waterdruk en het ontbijt is redelijk. De locatie is echt een groot pluspunt van dit hotel.

Tip: ga niet eten bij het restaurant onder het hotel. De bediening vonden wij ondermaats en het eten niet altijd even vers.


Restaurants

Domus

Zin in een biertje? Dan ben je bij Domus aan het goede adres. Een gezellige brasserie waar je ook nog lekker kunt eten. Goede bediening en een knusse sfeer in deze herberg zorgen voor een leuke ervaring.

Anna

Koffie! Ja! Meer! Ook al heb je geen slapeloze nachten door twee schattige kinderen dan wil je na het eerste kopje koffie ook graag nog een andere heerlijke koffie proberen. Naast de vele soorten koffie zijn de taartjes ook zeker het proberen waard. Een gezellige, huiselijke sfeer waar je zo een ochtend blijft zitten. Ze hebben achterin de zaak namelijk ook een kastje met gezelschapsspelletjes.


Activiteiten

Kerstmarkt

In december hebben ze in Leuven een gezellige kerstmarkt. Op verschillende plekken in de stad zijn kersttaferelen te zien. Levende kerststal, kerstmarkt,veel eet en drinkmogelijkheden en zelfs een heuse ontmoeting met de kerstman.

Title

Description

Lichtparcour

Eind december is in Leuven het lichtparcours. Op verschillende plekken in de stad zijn lichtprojecties te vinden. Sfeervol om van voorstelling naar voorstelling te lopen door de mooi verlichte binnenstad.  

Title

Description

Winkelen

Leuven is ook zeer geschikt om te winkelen. In de Diestsestraat vind je veel bekende winkels. Bij het Monseigneur Ladeuzeplein is een mooie Dille en Kamille waar je fijne spulletjes kunt kopen voor je huis of leuke souvenirs. Tip: Drink daarna een lekker kopje koffie bij Anna.

Nog een leuke stad in België? Bezoek Antwerpen. Mooie stad, lekker eten, leuke winkels!