Overijssel met kinderen

Overijssel met kinderen

Ruik je de dennengeur al? Proef je al dat eerste slokje koffie terwijl je kinderen lekker aan het spelen zijn? Overijssel is een geweldige plek om naartoe te gaan op vakantie. En misschien nog wel leuker als je met kinderen gaat! Bezoek een leuke stad zoals Deventer, Zwolle of Zutphen. Loop het kabouterpad of ga op kikkertocht. Neem een heerlijk ijsje in Ommen of bezoek de dino’s in Zwolle. Zo is een vakantie in Overijssel met kinderen een prima plan!

Steden

Deventer
Deventer

Deventer is een mooie stad met leuke winkels. De favorieten hier? Koning Willem, Small talk en Hoge ramen.

Zwolle
Zwolle

Zwolle heeft leuke zijstraatjes met bijzondere winkeltjes. Ook zijn er veel leuke plekjes te vinden om wat te eten of te drinken.

Zutphen
Zutphen

Wij vinden het een bijzondere stad. Het is niet groot, maar heeft wel een leuke sfeer. Ook leuk: Koffie Pelikaan.


Natuur

Sallandse Heuvelrug

Vanaf het buitencentrum Sallandse Heuvelrug kun je heel veel verschillende dingen doen. Je kunt hier een kabouterwandeling doen met verschillende opdrachten. Ook is er een prachtig speelbos. Je wandelt langs meerdere natuurlijke speelplekken. Ga op een wip, bouw een tipitent, of loop over een hangbrug over water. In het winkeltje van het buitencentrum zijn ook veel leuke dingen te koop. Je kunt er lekker eten en drinken bij buitengewoon lekker of bij De Wieger.

Lemelerberg in Lemele

Bij de Lemelerberg kun je je heerlijk vermaken in de natuur. Er zijn meerdere wandelingen mogelijk. Waaronder een korte wandeling over een verhard pad. De absolute topper in dit bos voor kinderen is het speelbos. Er is hier een prachtige speelplek aangelegd. Zo zijn er veel natuurlijke speeltoestellen. Je kunt er een tipi bouwen. Lopen over boomstammen. Klimmen in een boomhut en nog veel meer! Even bijkomen na het spelen? Geniet van koffie met appeltaart bij restaurant de lemelerberg!

Maisdoolhof

De Dolle Deel

Wauw! Wat een gave ervaring. Mees wilde graag een maisdoolhof meemaken. Net als in Paw Patrol. De kinderen kregen een bingokaart mee en moesten plaatjes gaan zoeken. De volwassenen kregen een kruiswoordraadsel mee. Zorg ervoor dat je goed je ogen op je kinderen houdt. Voor je het weet zijn ze in hun enthousiasme al 60 maiskolven verder. Eindig het doolhof bij de uitkijktoren. Luid de bel en wandel langs de zijkant weer terug. Daarna kun je nog lekker even spelen in de speeltuin of bloemen plukken in de pluktuin.

Bos van Daantje Das

Ga het bos in van Daantje Das. De kleine kinderen volgen het kikkerpad. Hierbij zoeken ze kikkers en hebben ze allemaal verschillende opdrachten die zij moeten uitvoeren. Leuke, korte wandeling met unieke opdrachten. Het is onderdeel van museum Holterberg. Vooraf aan de wandeling dronken wij een heerlijk kopje koffie met een geweldige monchoutaart bij Restaurant ‘t Losse Hoes. Na de wandeling ploften we neer bij Woody’s Pancakes & Steaks. Niet de meest fantastische keuken, maar de speeltuin is geniaal. Een heerlijke natuurspeeltuin voor de kinderen om in te ravotten.


Eten en drinken

De kas van Kaat

Het kan even zoeken zijn. Maar eenmaal gevonden is dit een klein paradijs voor een gezin met jonge kinderen. De kas van Kaat is erg ruim opgezet met veel mogelijkheden om te spelen voor de kinderen. Heerlijke koffie en taartjes zorgen voor voldoende reden voor ouders om te blijven zitten. Ook goed om te weten: de bediening wordt (gedeeltelijk) verzorgd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Paviljoen aan de Vecht
Paviljoen aan de Vecht

Dit restaurant ligt alleen al erg mooi. Wij hebben hier een heerlijke avond gehad. Het eten was heerlijk, het uitzicht mooi en de bediening vriendelijk. De kinderen mochten zelfs hun eigen ijsje maken!

IJssalon Ekkelen-kamp
IJssalon Ekkelen-kamp

Wat een smaken! Als je voor de vitrine staat is het lastig kiezen. Alles ziet er heerlijk uit! Maar wees gewaarschuwd. Denk niet ‘ik neem wel een bolletje extra’ . De bollen zijn namelijk erg groot ;).

Beachbar de Zon a/d Vecht
Beachbar de Zon a/d Vecht

Dit zal er waarschijnlijk alleen in de zomer zijn. Maar bar aan de Vecht is een heerlijk plekje. Er was een springkussen voor de kinderen, er was zon, er was een biertje. Echt vakantie!