Nijmegen

Nijmegen met kinderen

Nijmegen met kinderen

Net als Arnhem zullen mensen uit de Randstad Nijmegen minder snel kiezen als Citytrip. Maar ook Nijmegen is hartstikke leuk en heeft ontzettend veel te bieden voor zowel volwassenen als kinderen. Wij bezochten Nijmegen vanuit onze vakantie in Velp. Dit is met een auto prima te doen. Liever met OV? Dan is een overnachting in Nijmegen zelf waarschijnlijk leuker om te doen!

Eten en drinken

Plek Nijmegen

Dit restaurant ligt niet midden in het centrum maar is het zeker waard om naartoe te rijden. Er heerst een ontspannen sfeer waar je kunt genieten van heerlijke biertjes en snacks. Uiteraard zijn er ook hele lekkere andere drankjes en heerlijke hoofdgerechten. De inrichting is erg leuk bedacht! Bijna alles wat je ziet is met de letter P of heeft te maken met Nijmegen. Dus wanneer Plof jij neer bij Plek?

Down Town
Down Town

Prachtig zaakje. Heerlijke koffie en nog veel meer lekkers! Ook kun je hier super leuke kindershirts kopen! Voor de echte babyccino lovers;)

De Hemel
De Hemel

Neem plaats op het gezellige terras. Bij De Hemel kun je genieten van huisgebrouwen biertjes en andere heerlijkheden.

De Achtertuin
De Achtertuin

Iets uit het centrum vind je op een industrieel terrein het chille De Achtertuin. Geniet van het festivalsfeertje en de zon!

Stroom

Mooie zaak gelegen aan het sprokkelbos Lent.

De Viking

Een heerlijke lunchzaak met goede koffie!

Fresca

Een mooie zaak met lekkere koffie en lunch!

Activiteiten

Walk of the Town

Volg de groene lijn op de straat. Deze ruim 7 km lange wandeling brengt je langs allemaal mooie, bijzondere plekken in de stad. Je kunt af en toe een stukje smokkelen mocht de afstand te lang zijn.

walk of the town

Sprokkelbos Lent

Mees is ernstig verslaafd aan natuurspeeltuinen met een waterpomp. Dit sprokkelbos ligt in het Noorden van Nijmegen. Je vindt het achter het fijne restaurant Stroom. Ideaal dus om eerst even wat te drinken en daarna lekker te spelen. Of andersom wanneer de kinderen echt niet kunnen wachten ;).

Afrika Museum

Het Afrika museum ligt in Berg en Dal, nabij Nijmegen. Je vindt hier Afrikaanse dorpjes, kunst en gebruiksvoorwerpen.

Winkelen

In Nijmegen kun je ook heel goed winkelen. WONDER for kids is wel een favoriet. Je vindt hier hele mooie duurzame kinderkleding en spullen.

Duivelsberg

Een wandeling in de buurt van Nijmegen. Je komt langs akkers, loofbos en langs een pannenkoekenrestaurant!

Kronenburgerpark

In het centrum van Nijmegen vind je het, door Frank Boeijen bezongen, Kronenburgerpark. Dit is een prachtig stadspark. Je vind er mooie speeltuin, een kinderboerderij, volière en heel veel groen. Een heerlijke plek om een paar uur te vertoeven.

kronenburgerpark

Overnachten

Wij hebben zelf nog geen fijne hotels in Nijmegen ervaren. Wel het heerlijke ontbijt van hotel Credible. Dus wellicht is het ook de moeite waard om daar te overnachten. Anders is een vakantie bij Buitenplaats Beekhuizen, dat op ongeveer een half uur rijden ligt, een absolute aanrader .