Lissabon

Lissabon

Op zeven heuvels gebouwd. Net als Rome. En net als de hoofdstad van Italië is ook Lissabon zeer de moeite waard.

Overnachten

Lisbon Canaan Boutique Appartments Gaivotas

Lissabon kan aardig prijzig zijn. Zeker als je in het centrum op zoek gaat naar een plek om te overnachten. Wij waren dan ook aangenaam verrast toen we dit appartement tegenkwamen. Nog meer zelfs toen we daadwerkelijk binnenstapten in deze zee van ruimte.

Midden in de Bairro alto bevindt zich dit ruime appartement. Via een vooraf toegestuurde deurcode komen we na onze vlucht makkelijk binnen om heerlijk op bed te ploffen. Inchecken hoeft de dag erna pas. Naast het feit dat we hier prima overnachten, heel veel ruimte hebben, en twee douches tot onze beschikking hebben, is het appartement ook nog verrassend betaalbaar.

Restaurants

Een voordeel van de buurt waar we verblijven is de nabijheid van een groot aantal eetgelegenheden. Voor zowel ontbijt als avondeten hoeven we maar een paar stappen te zetten.

Santelmo

Dit kleine tentje zit snel vol. Kort nadat wij aan tafel zitten wordt al duidelijk waarom. Het voorgerecht, van het huis, is overweldigend. Met bijzondere kaasjes, wortel, olijven en meer is deze maaltijd nu al een succes. Het hoofdgerecht is niet spectaculair bijzonder, maar wel gewoon goed te eten. Met lekkere koffie en een flink stuk citroen-merengue taart wordt dit restaurantbezoek afgesloten. Dit restaurantje is dus zeker aan te raden en als kers op de taart heel vriendelijk voor de portemonnee.

Time Out Market

Wil je ruime keuze hebben voor wat betreft eten en drinken? Dan is de Time Out Market zeker aan te raden. Sushi, pizza, kroketjes, burgers, en veel meer is er te vinden in dit ruim opgezette etablissement. De grootste uitdaging zal nog zijn om een tafel te vinden om al dit lekkers te nuttigen.

The mill

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Wat dat betreft zit je bij The mill goed. Vanaf 8 uur ben je van harte welkom plaats te nemen en te genieten van heerlijke ontbijtgerechten en koffie om je dag goed te beginnen.

Copenhagen coffee lab

Op aanraden van iemand die we bij The mill ontmoetten zijn we bij Copenhagen coffee lab gaan ontbijten. Ook hier weer een ruime keuze aan heerlijkheden om te ontbijten.

Dear Breakfast

Na dagenlang het voornemen te hebben hier te gaan ontbijten komt het er op onze laatste dag eindelijk van. Het enige nadeel van dit restaurantje is dat ze “pas” om 9:00 uur openen. Met kinderen zoals de onze is dan de halve ochtend al verstreken. Gelukkig weten we het op onze laatste dag in deze mooie stad dusdanig lang te rekken dat we hier kunnen ontbijten. En we hadden het niet willen missen.

Noobai

Ogenschijnlijk een klein dakterras met een goed uitzicht over de stad en het water. Schijn bedriegt echter. Naast drie terrassen is er binnen ook nog een zee van ruimte. Het personeel is zo vriendelijk dat het bijna een tikje minder mag, maar het is ook wel weer leuk. Daarnaast is het eten erg goed.

LX Factory

Welkom op het Westergasterrein van Lissabon. Maar dan groter en rauwer. Van sardientjeswinkel, tot kapperszaak, tot speelgoedwinkel. Een bezoek aan LX Factory mag zeker niet ontbreken tijdens je verblijf in de Portugese hoofdstad.

Description

Zambeze

Wederom een mooi uitzicht over de stad. In de volle zon. Het eten was er prima, maar verder is het niet de meest bijzondere plek waar we geweest zijn in Lissabon.

Esplanada Cafe

Met een karakteristieke gele tram naar Principe Real om te ontbijten in het park. Met het etablissement bijna voor onszelf kunnen we hier genieten van een heerlijk ontbijt terwijl het weer buiten steeds aangenamer wordt.

Description

Bellalisa Elevador

Het is even zoeken, maar eenmaal gevonden is het lunchen met een prima uitzicht. Met aan de ene kant de Chiesa do Carmo, en aan de andere kant de wijk Chiado is het geen straf om hier te lunchen.

Activiteiten

Oceanário de Lisboa

Het is niet naast de deur, maar zeker de moeite waard. Trek voldoende tijd uit om het oceanarium te bezoeken. Alleen al aan het immense aquarium in het centrum van het gebouw kun je uren plezier beleven. Ook met jonge kinderen is dit een prima uitje.

Description

Alfama

Een erg mooie, oude, maar toeristische wijk. Dat laatste is niet alleen te merken aan de toeristen, maar ook aan de inwoners die duidelijk daar duidelijk genoeg van hebben. Alleen een wandeling door deze wijk levert al een mooie middag op. Probeer zeker de vlooienmarkt te bezoeken. Daarnaast hoef je niet veel moeite te doen om cultuur te snuiven en mooie architectuur te zien.

Belém

Aan de compleet andere kant van de stad is deze wijk te vinden. De wereldberoemde Pastéis de Nata komen hier vandaan. Erg lang hebben we deze wijk niet bezocht. In de afwezigheid van een bus met voldoende plaats hebben we namelijk het stuk van ons appartement naar Belém te voet afgelegd met zo nu en dan een stop. Echt zin om in de rij te staan voor deze heerlijkheden hadden we dus niet meer. Maar we zijn zeker voornemens om nog een keer terug te gaan; voor zowel de Pastéis als monumenten.

Museu Nacional de História Natural e da Ciência

Als een kind zo blij was Mees in het nagenoeg lege Museu Nacional de História Natural e da Ciência. De tijdelijke expositie over dinosaurussen kon hem wel bekoren. Veel meer dan deze expositie en een aantal mineralen hebben we overigens niet gezien.

Description

Description

Jardim Botânico da Universidade de Lisboa

Vanuit het natuurhistorisch museum is het letterlijk een paar stappen naar de botanische tuin. Een heerlijke wandeling in dit ruime park doet je bijna vergeten dat je je eigenlijk midden in een miljoenenstad bevindt.

Chiado

Het houdt niet op met de mooie architectuur hier in Lissabon. Heuvel op en heuvel af lopen we door de mooiste straatjes, omringd door de mooiste gebouwen, met zo nu en dan een uitzichtpunt om de rest van de stad te kunnen bewonderen.

Description

Bairro alto

‘Onze wijk’. Binnen een paar dagen voelt de Bairro alto al echt als thuis aan. En hoe meer we rondlopen en ontdekken, hoe meer we ons realiseren dat eigenlijk alles wel in de buurt is van ons appartement. Des te meer bevestiging van de keuze voor dit appartement.


Liever geen stad, maar een eiland? Ibiza vonden wij ook geweldig met de kinderen!