Ibiza

Ibiza

Ibiza staat natuurlijk bekend als feesteiland. Maar voor een gezin met (jonge) kinderen is er genoeg te beleven en ontdekken. In de herfst is het het nog heerlijk weer op Ibiza (meestal), en is het lang niet zo druk als tijdens de zomer. Daarom is Ibiza met kinderen zeker aan te raden.

Overnachten

Wij hebben overnacht in apartementos Zodiac in es Canar. Het is een low budget appartement in een klein plaatsje. Wij zouden hier niet naar terug gaan. De eigenaren zijn erg vriendelijk, maar de appartementen erg gehorig. Dit vonden wij niet heel handig met een baby. Daarnaast vonden wij es Canar niet echt een gezellig stadje. Het beschikt over een aantal simpele restaurants en toeristische winkeltjes. Tijdens onze vakantie hebben wij andere plekken gezien die ons leuker lijken om te verblijven. Een volgende keer zouden wij denk ik een appartement in Sant Antoni de Portmany, Cala Vadella of Santa Gertrudis de Fruitera.


Restaurants

Passion cafe

Oooh, hier droom ik nog wekelijks over. Heerlijke ontbijtjes maar ook lunchen kun je hier heel erg goed. Allemaal verse ingredienten en heerlijke combinaties. Hier moet je gewoon een keer eten als je op Ibiza bent. Oja, de koffie is hier ook nog eens erg lekker!

The Skinny Kitchen

Zo lekker dat ik hier nooit skinny vandaan kom! De service is top, het eten is fantastisch, de koffie is heerlijk en de sapjes zijn fenomenaal. Je merkt het al. Ik ben enthousiast. Je zit op een leuke plek met uitzicht over de haven. Een aanrader dus als je in Santa Eularia bent.

Boho house

Leuke plek in Santa Eularia. Mooi zaakje aan het populairste straatje richting het strand. Fijne plek om even wat te drinken of eten voor je een plekje op het strand zoekt.

Coas

Even een koffietje tijdens het zonnebaden? Dan is Coas 2 keer rollen van je strandlaken vandaan. Heerlijke koffie en sapjes! Kun je daarna weer vol energie op je strandlaken neerploffen!

Chirincana

Hele gave plek! Gezellig bar op een mooie locatie. Je kijkt mooi uit over de zee onder het genot van een lekker drankje! Echt vakantiegevoel. Hippie achtige sfeer met lekker veel ruimte voor kinderen om rond te banjeren.

The Giri cafe

Hier wil ik ook nog een keer naar terug. Wauw! Wat een prachtig restaurant. Binnen en buiten zijn prachtig ingericht. Mooie plek, lekker eten, heerlijke koffie, verse sapjes! Wat wil je nog meer? Nou, hier overnachten. Dat kan namelijk ook. Helaas wel tegenover een aardige prijs. Maar dan heb je wel een prachtige kamer!

Sunset Ashram

Wanneer je naar een heel mooi strand wil is dit een prima restaurantje om even wat te eten. Als je echt iets zoekt om lekker te eten zou ik een andere plek de voorkeur geven. De prijs is redelijk aan de hoge kant voor wat je krijgt. Wel een heel mooi restaurant op een mooie plek.


Stranden

Cala vadella

Een mooi kindvriendelijk strand. Lekker op het strand scheppen of banjeren in de zee. Dit kan hier allemaal prima! Wij aten wat bij de Vadella beach bar omdat google maps(onze beste vriend) hier een hoge beoordeling bij had. Wij vonden het eten en de service helaas zwaar tegenvallen.

Platja de Comte

Wauw! Zo blauw! Dit is echt een waanzinnig mooi strand. Het uitzicht is precies wat je hoopt te zien op Ibiza. Dit vinden veel mensen, dus het is hier dan ook aan de drukke kant. Wij vonden het prima te doen met onze dreumes.

Cala Salada

Een mooi strandje, maar voor met jonge kinderen vonden wij het een vrij saaie plek. Er is weinig speelzand en het water was voor onze dreumes ook niet erg aantrekkelijk. Het restaurantje erbij ligt net iets hoger waardoor je kind niet lekker op het strand kan blijven spelen. Zonder kinderen of met ouderen kinderen zou dit wel een leuke plek kunnen zijn. Het is er namelijk wel rustig en erg mooi, voor de tocht naar het strandje.


Overige tips

  • Huur een auto! Zonder kan het vast en zeker ook, maar met een kind is het echt handiger met een auto.
  • Ga in oktober. Oke, deze is gevaarlijk want je weet nooit hoe het weer zal zijn. Wij gingen in oktober, hadden 3 uur regen en daarna alleen maar heerlijke zon! Geen last van feesten en 50 graden. Optimaal voor een vakantie met een dreumes!
  • Fan? Lissabon is ook zeer de moeite waard met kinderen!