Wildlands Emmen

Emmen met kinderen

Emmen met kinderen

Emmen hoor je vaak in combinatie met WILDLANDS Adventure Zoo. Nu hebben wij al die jaren gedacht dat dit een beetje een kleine dierentuin was. Nou, dit is allesbehalve waar. Wat een geweldige dierentuin is dit! Wij zijn compleet verrast. Tip: koop je kaartjes online!


Serenga

De dierentuin is verdeeld in drie werelden. Wij begonnen bij Serenga. Wat een ervaring is dit. Je loopt langs de nijlpaarden, en gaat op safaritocht langs de neushoorns, giraffen en zebra’s. Met slecht weer kun je ook binnen spelen in de fantastische binnenspeeltuin Animazia. Voor de waaghalzen is er ook nog een achtbaan. Wanneer je Serenga uitstapt heb je het gevoel er al een hele dag op te hebben zitten. Maar dan heb je nog lang niet alles gezien..


Nortica

Hier bewonder je de ijsberen en pinguïns. Je kunt ze van bovenaf bekijken, maar ook onder water. Loop je verder door zie je de zeeleeuwen die ook te zien zijn in een show. Als je Nortica uitloopt dan lijkt dit het einde van het park. Maar als je goed kijkt zie je nog een deur naar een andere, prachtige wereld…


Jungola

De vlinders op je jas, de vogels op je hoofd. Wanneer je Jungola binnenloopt weet je niet wat je overkomt. Je waant je in een heuse jungle. In de vlindertempel zie je prachtige vlinders. Verderop in de jungle kun je met een bootje varen. Je komt langs verschillende aapjes, vissen en misschien wel de olifantenkudde. In Birdy Bush zie je verschillende tropische vogels. Je kunt hier voor 1 euro voer kopen. Bang moet je echter niet zijn want voor je het weet heb je een vogel op je arm of vier vogels op je hoofd 😉

Eten en drinken

Op het park zijn meerdere restaurants te vinden. Je moet geen culinaire hoogstandjes verwachten maar voor zo’n park is het prima. Je kunt voor 7,50 een thermobeker kopen waar je de rest van de dag koffie en thee in kunt laten schenken. Verder zijn er broodjes, snacks, zoetigheden en nog veel meer dingen te vinden. Gezonde trek? Ze hebben ook een kidsbox met een apenbroodje kaas, wat fruit, groente en een speeltje!


Emmen centrum

Wanneer je na je bezoek aan Wildlands nog niet naar huis wil is het centrum van Emmen het bezoeken waard. Voor de ingang van Wildlands is een speelfontijn te vinden. Zorg voor droge kleding 😉 Loop je iets meer richting de winkels vind je nog twee speeltuinen. Het centrum zelf is klein en heeft niet veel winkels. Wel zijn er veel leuke terrasjes aan het plein. Wij hebben gedineerd bij Chez Nous. Qua aankleding niet helemaal ons ding, maar het eten is erg lekker. Ook denken ze heel fijn mee als het gaat om het eten voor kinderen. Een soepje delen? Geen enkel probleem; twee kleine soepjes voor de kleine apen. En na al dit lekkers met volle buikjes en 100 ervaringen rijker naar ons fijne Boshuis Friesche Duin.