Drenthe met kinderen

Drenthe met kinderen

Vakantie in eigen land. Binnen 1.5 uur sta je in een compleet andere omgeving. In Drenthe valt genoeg te beleven. Drenthe met kinderen is zeker een trip waard!

Restaurants

Woody’s house

Dit is ideaal. Heerlijk eten in combinatie met een fijne speelhoek voor de kinderen. Woody weet precies wat gezinnen nodig hebben. Er staan veel vlees, vis en vegetarische gerechten op de kaart. En de toetjes..daar genieten we nog steeds van na!

Het Koetshuis

Wat een mooie zaak! In een mooi straatje in Steenwijk, bijna Drenthe, ligt dit fijne zaakje. Ze hebben er lekkere koffie, thee en lekkernij. Het frisse drankje met ginger ale, kiwi en munt is ook erg lekker! Bij mooi weer kun je genieten van al dit lekkers in de prachtige tuin.

Theehuys Anserdennen

Dit is een stukje nostalgie. Al van kinds af aan komen wij hier. Het is een knus theehuis in het bos met een all you can drink thee en koffie. De zoete kruidenthee is wat mij betreft een aanrader. Achter het theehuis is nog een leuke speeltuin en om het theehuis heen een prachtig bos. Let op dat je het theehuis vanaf rechts benaderd. Google maps geeft ook een route aan via links, dan kom je echter in het bos vast te zitten.

Theehuis ‘t Hunebed

Heerlijke pannenkoeken hier! Dit restaurant bestaat eigenlijk uit twee delen. Links een fijn restaurant en rechts iets meer een snackbar. Bij dit theehuis hebben ze niet alleen lekker eten, er is ook een grote speeltuin achter. Tegen betaling is er ook minigolf beschikbaar. Prima plek voor met kinderen dus!

De Bospub

Dit is een heel knus restaurant in Dwingeloo. In de winter kun je binnen heerlijk warm zitten en met mooi weer is er genoeg plek buiten op het terras. Er is ook een speeltuin voor kinderen. Soms zijn hier ook live muziek avonden.

Diner Café Bussemaker

Naar kabouterland geweest? Dan is dit een prima restaurant om even een hapje te eten. Lunchen op het terras of lekker dineren. Het kan allemaal!

Proefkolonie

Dit stijlvolle restaurant bevindt zich bij het Museum de Proefkolonie. Je kunt echter ook alleen het restaurant bezoeken. Ze hebben hier lekkere koffie van tiktak uit Groningen en heerlijk eten. De limoncello cheesecake is een aanrader. Het personeel is ook erg vriendelijk! Fijne plek dus!

Activiteiten

De Drentse Koe

Rijd op een tractor, spring op een trampoline of leef je uit in de grote zandbak met water. Dit is nog maar een klein deel van wat er allemaal te beleven is bij de Drenste Koe. Dit is een geweldige plek voor kinderen die van spelen en ondernemen houden. De kwaliteit van het restaurant vind ik matig, maar je mag bij zo’n speelplek misschien ook niet veel meer verwachten.

Kabouterland Exloo

In dit park zijn verschillende soorten kabouters te vinden. Je begint bij het konijnenhol waar je allemaal kleine kabouters in verschillende taferelen ziet. Er is een groot buitengedeelte met speeltuin en verschillende soorten dieren. Ook is er een groot overdekt deel voor dagen met minderen mooi weer. Kabouterland is zeker leuk om te bezoeken als je een beetje in de buurt bent.

Schaapskooi Dwingelderveld

De vertrek- en de aankomsttijd van de schapen hangt af van het weer en de graasplek. Maar als het goed is kun je hier elke dag wel even schapen kijken. Ook is er een uitkijktoren waar je mooi kunt kijken over het Dwingelderveld en is een een informatieruimte.

Steenwijk

Steenwijk, net over de grens in Overijssel, is een leuk stadje om een middagje doorheen te slenteren. Er zijn verschillende leuke winkels en een leuk plein met terrassen. En vergeet niet het straatje achterin te bezoeken en een kopje koffie te drinken bij Het Koetshuis.

Dinoland Zwolle

Klopt, dit ligt niet in Drenthe. Wel ligt het in de buurt en voor veel mensen in Nederland op de route naar Drenthe. Een prima tussenstop dus. Wil je meer weten over Zwolle? Kijk dan op onze Zwolle pagina.

Emmen

Pas hebben wij deze parel ontdekt. In Emmen hebben ze namelijk het prachtige Wildlands! Deze dierentuin is goed voor een hele dag vermaak. Er zijn drie werelden die je kunt bezoeken. Slecht weer? Geen probleem, je schuilt in de prachtige binnenspeeltuin of bezoekt het overdekte Jungola. Durf jij hier op safari te gaan?

Natuur

Het Dwingelderveld
Het Dwingelderveld

Het Dwingelderveld is enorm! Leuk om dit te verkennen vanaf het natuurmonumenten bezoekerscentrum. Hier kun je informatie krijgen, wandelingen uitzoeken, wat drinken en leuke spulletjes bewonderen in het winkeltje. Vanaf het bezoekerscentrum kun je ook leuk wandelen naar de schaapskooi.

Anserdennen
Anserdennen

Wandelen, speurtocht, zitten en de boslucht opsnuiven? Hier kan het allemaal! De speurtocht moet je uiteraard wel zelf uitzetten. Leuk om de wandeling af te sluiten bij Theehuys Anserdennen.

Ansen Meijersplaats
Ansen Meijersplaats

Bij het huis Meijersplaats van buitenleven vakanties bevindt zich een prachtige omgeving, Rheebruggen. Er is een bos waar je gelijk in kunt stappen met prachtige korenvelden.

Overnachten

Meijersplaats buitenleven

Altijd al in een boerderij willen slapen? Dit is een mooie boerderij in het prachtige Ansen. In het huis zijn drie slaapkamers met 2 bedden. In de varkensstal ernaast is nog een klein huisje voor 2 personen met eigen badkamer. In de woonkamer kun je op koude dagen heerlijk een vuurtje stoken en er is zelfs een klein speelkamertje voor de kinderen. Maar het mooiste aan dit huis? De prachtige omgeving eromheen!

Fletcher Landhotel De Borken Dwingeloo

Landhotel De Borken. Een prima locatie voor een redelijke prijs. Met een beetje mazzel kun je een Fletcher actie vinden en Landhotel De Borken gebruiken als uitvalsbasis om het mooie Drenthe te ontdekken.

Landhotel Diever

Dit hotel heeft ook een heel fijn restaurant erbij! Fijn dus als je met jonge kinderen ‘s avonds liever niet meer op stap gaat. Het ontbijt ‘s ochtends is ook veelzijdig en lekker. De kamers zijn op begane grond en kijken veelal uit over het land. Heerlijk ontspannen hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *