Disneyland Parijs

Disneyland Parijs

Disneyland Parijs

Welkom in Disneyland Parijs!

De wereld van magie, verwonderde koppies, en adrenaline door alle lichamen. Disneyland is het favoriete pretpark van het hele gezin. De sprookjeswereld in combinatie met achtbanen zorgt ervoor dat er voor iedereen iets is. Onze grootste tip lees je onderaan. Laat je betoveren en ontdek Disneyland Parijs!

Onze favoriete attracties

Peter Pan's flight
Peter Pan’s flight

Vlieg over Londen en beleef het avontuur van Peter Pan. Je ziet een prachtig verlichte stad, een spannend stuk met kapitein Haak en nog veel meer!
een gewilde attractie! Gebruik je extra magic time hierbij!

Indiana Jones™ and the Temple of Peril

Minder populair dan de houten Big Thunder Mountain maar minstens net zo leuk. De achtbaan ligt een beetje in een uithoek van het park, maar is de wandeltocht meer dan waard. Voor thrill seekers is dit dé attractie die je niet mag missen.

It's a small world
It’s a small world


Heb je het deuntje al in je hoofd? Ik denk een van de meest bekende attracties! De rij voor deze attractie is vaak te overzien en het boottochtje biedt minuten lang plezier voor jong en oud!

De parade

OLAF, IK BEN HIEEERRR!!!
De parade is favoriet van het hele gezin. Om 12.00 is er een kleine variant en om 17.00 is de grote parade. Mensen staan rond 16.30 al klaar om een goede plek te bemachtigen en dat begrijpen we. Heel veel Disneyfiguren komen dansend langs of rijden voorbij op een prachtige praalwagen. De parade is magisch.
Pluto zwaaide naar mij!!!

De parken

Wanneer je een kaartje koopt voor Disneyland Parijs krijg je toegang tot beide parken. Je hebt Disneyland Park en Walt Disney Studio Park. Disneyland vinden wij het mooiste park met de leukste attracties. Studio Park heeft wel zeker een aantal leuke attracties. Ratatouille neemt je mee de keuken in van chef Remy en is leuk voor het hele gezin. Crush’s coaster is een aanrader voor mensen die van achtbanen houden. De Cars auto’s zijn leuk voor de kinderen en met de studio tram tour voor het hele gezin krijg je een idee van hoe het er op een filmset aan toe kan gaan.

Ons Disney avontuur!

Wat kost 3 dagen Disney?

Prijzen gebasseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen in de kerstvakantie. (Kinderen tot 3 zijn gratis in de trein en in Disney.)

  • vervoer
  • verblijf incl. toegang 2 keer ontbijt en 2 keer diner
  • lunch en drinken

Vervoer

Naar Disney kun je met de auto, trein of vliegtuig. Wij kozen deze keer voor de meest milieuvriendelijke optie. In 3,5 uur sta je vanaf Amsterdam Schiphol in Disneyland! Niemand die hoeft te rijden en tussendoor stoppen is ook niet nodig. Wat wij echt perfect vinden zijn de tijden waarop de trein rijdt. Om 6:34 vertrek vanaf Schiphol en 10:03 aankomst bij Disney. Voor de terugreis vertrek je om 20:08 en kom je om 23:55 aan. Je kunt dat dus nog een hele dag genieten van de parken.

Verblijf

Wij hebben de afgelopen jaren in 3 verschillende hotels overnacht. Hotel New York en Newport Bay zijn vergelijkbare hotels. Ze liggen op ongeveer 10/15 minuten lopen van het park. Mooie kamers en de mogelijkheid om bijvoorbeeld te zwemmen of sporten. Het Disneyland hotel is wel echt onze favoriet. Je bent in 1 minuut in het park, overnacht in een prachtig hotel en geniet van veel luxe. Het prijsverschil is echter wel erg groot. Ik zou het Disneyland hotel zeker doen als je portemonnee het toelaat maar één van de andere twee hotels is ook fantastisch.

Lunch en drinken

Disney is sportief en laat je je eigen eten en drinken meenemen. Je kunt het dus low budget houden qua restaurants. Onze ervaring is dat dat al lastiger is als je in een hotel verblijft. Wat je koopt in de parken is uiteraard hoog geprijsd maar ook daar zijn grote verschillen te vinden. De standaard restaurantjes zijn soort fastfoodrestaurants en hier betaal je ongeveer 12 euro per persoon voor een menu. Koffie is tussen de 3 en 4 euro en iets lekkers erbij ook rond de 3 euro. Voor een iets luxer lunchbuffet betaal je 35 euro voor een volwassene en 17 euro voor een kind. Mocht je een luxe dinerbuffet willen met bezoek van Disneyfiguren dan betaal je in het Disneyhotel 70 euro voor volwassenen en 40 voor kinderen.

Totaalprijs

  • vervoer per trein voor 2 volwassenen en 2 kinderen op eigen stoel €308
  • Disneyland hotel en toegang voor 3 dagen €2339
  • Newport Bay hotel en toegang voor 3 dagen €1477
  • Hotel New York en toegang voor drie dagen €1711
  • lunch en drinken ongeveer €128 per dag
Newport Bay Club

Newport Bay Club

2169.00
Hotel New York

Hotel New York

2403.00
Disneyland hotel

Disneyland hotel

3031.00

Onze grootste tip!

Nu heb je uiteraard al gelezen dat wij razend enthousiast zijn. Wat wij echt het leukste vonden aan Disney? De magic time! Wanneer je in een Disneyhotel verblijft mag je een uur eerder het park in. Dit betekent erg vroeg opstaan en in ons geval je ontbijt snel en strategisch naar binnen werken. Maar tussen 8:00 en 9:00 in een ontzettend rustig park lopen en wachtrijen van 5 minuten hebben vonden wij meer dan de moeite waard. Zo heb je voor openingstijd al 3 á 4 attracties bezocht en kun je de rest van de dag met minder haast en meer voldoening genieten van je magische vakantie!

Subtitle

Description

Subtitle

Description

Subtitle

Description

Is Parijs toch iets te ver? Iets dichter bij huis is Sprookjeswonderland in Enhuizen een goede optie!