Groningen

Dagje Groningen

Dagje Groningen

Groningen is een bijzondere stad. Je loopt door mooie straatjes, langs leuke koffietentjes en bijzondere architectuur. Groningen heeft van alles te bieden. Zeker een leuke stad voor een weekendje weg. Maar een dagje Groningen is ook prima te doen.

Groninger museum

Het Groninger museum heeft een vaste collectie en wisselende collecties. Bij ons in het gezin liggen de smaken nogal uiteen. De een houdt van modern de ander van geschiedkundig. Voor kinderen is er een leuke speurtocht te doen. Voor kinderen van 4 jaar ook al heel leuk om te doen onder begeleiding. Na het bezoek kun je nog even door het winkeltje struinen. Naast het museum is er een leuk restaurant waar je kunt genieten van een kopje koffie of lunch.

Eten en drinken

Groningen beschikt over veel leuke koffietentjes, lunchzaakjes en plekken voor een heerlijk diner. Wij begonnen de dag met een kopje koffie bij coffee break. Een mooie zaak met lekkere koffie. Haast moet je hier echter niet hebben. De lunch hadden wij bij de Drie Gezusters. Een prima lunch, maar niet heel bijzonder. Bij Nok op de bovenste verdieping van Forum hebben wij heerlijke koffie gedronken. Koffie met prachtig uitzicht over Groningen. Een ijsje voor de kinderen bij pure. De dag afgesloten met het halen van Mediterrane hapjes bij Le Souk. Deze hebben we heerlijk opgegeten in het fijne Boshuis Friesche Duin in Appelscha.

Winkels

Winkelen kun je in Groningen ook heel goed. Er zijn veel standaard winkels te vinden in het centrum, zoals een Søstrene Grene. Daarnaast hebben ze ook leuke kleine winkeltjes. Bij Wijsneus vind je mooie, duurzame kinderkleding en spullen. Ben je ook van het duurzaam winkelen? Een paar deuren verder vind je Waar. Spelletjes koop je bij Wirwar.

Forum Groningen

In Forum vind je een prachtige bibliotheek. Hier zijn films te bezoeken, talks, workshops, kinderactiviteiten en festivals. Er zijn drie restaurants waar je heerlijk kunt neerstrijken voor een kopje koffie. Op de bovenste verdieping kun je de trap nemen naar het dak. Hier heb je prachtig uitzicht over de stad.
De tip van Mees: Het interactieve spel in de kinderbieb!