Berlijn

Het creatieve deel van Berlijn

Nina heeft met Zaanz Abroad de kans gekregen om het alternatieve, rauwe deel van Berlijn te gaan ervaren.

Wijk van de bekende paden af en beleef een creatief, urban Berlijn. Hoe? Per step natuurlijk. 

Berlijn

Zaanz Abroad - Met de trein door Europa - Berlijn

RAW-Gelände

Dit oude industriecomplex is helemaal omgetoverd tot hippe plek. Het rauwe sfeertje hangt er nog zeker en dat maakt het juist zo tof.

Op dit terrein vind je een skatebaan, klimmuur, vlooienmarkt, street art, terrasjes en in de zomermaanden een openluchtbios. Maar wat je zeker niet moet overslaan is de tentoonstelling Lighthouse waar je kunt genieten van gave projecties. En de teledisko moet je ook zeker een kans geven. Life-changing, ik zeg het maar alvast. 

Markthalle

Dit is zo’n plekje waar je òf per ongeluk komt òf volhardend bent en er terecht komt. Je loopt namelijk eerst een kwartier door een troosteloze wijk, voor je bij de Markthalle uitkomt. 

 

Bij de Markthalle kun je terecht voor je dagelijkse boodschappen maar ook zeker voor onze favoriete bezigheid. Een hapje en een drankje! Je vindt hier meerdere tentjes om wat eten en drinken te halen. En de vegan fish and chips…daar dromen we nog steeds over! 

The Lighthouse

Berlijnse Muur

De Berlijnse muur is uiteraard geen onbekende plek, maar wist jij dat je ruim een kilometer langs allemaal mooie kunstwerken kunt lopen? 

De East Side Gallery is na de val van de muur door 118 kunstenaars beschilderd. Zeker de moeite waard om even langs deze openlucht galerie te lopen. Welk kunstwerk vind jij het mooist?

 

Koffie?

Even toe aan een pauze? Op de volgende plekjes kun je neerstrijken voor een koffie of frisje. 

Hapje eten?

Meer zin een grote maaltijd in plaats van een borrel? Dan raden we je deze plekken aan.

Overnachten

Wil je centraal en goedkoop overnachten dan is het Meininger hotel een aanrader. Ben je met een groepje vrienden of je gezin dan kun je gebruik maken van de familiekamer. Leuke bijkomstigheid is dat dit hotel vlak naast station Ostbahnhof en de East Side Gallery ligt.

 

Uiteraard zijn er in Berlijn verschillende leuke plekken om te ontbijten. Echter is het ontbijt in het hotel voor 7,90 ook zeker goed te doen. 

Vervoer

Om in Berlijn te komen kun je natuurlijk verschillende vervoermiddelen kiezen. Onze voorkeur? De trein. Snel, makkelijk en duurzaam! 

 

 

Vervoer in Berlijn? De step. Download de app en het is super makkelijk. Wil je precies weten hoe? Bekijk de aflevering van Zaanz Abroad en een kind kan de was doen.