Boshuis Friesche Duin

Appelscha met kinderen

Appelscha met kinderen

Vakantie in eigen land! Iets wat we zonder Corona in de zomer niet zo snel zouden doen. Maar wanneer je beperkingen krijgt opgelegd worden er andere mogelijkheden onderzocht. Zo gingen ook wij deze zomer op vakantie in Nederland. En zo ontdekten wij Appelscha met de kinderen.


Boshuis Friesche Duin

Onze accommodatie in Appelscha is Boshuis Friesche Duin. Een ware droom! Dit huisje is fantastisch ingericht. Mooi, smaakvol en rustig Natuurlijke kleuren, ruime woonkamer en mooie lichtinval. Wij hebben ons hier prima vermaakt. Het ligt tussen de bomen, maar grenst wel al snel aan andere huizen. Het ligt niet verlaten in het bos.
Voor de kinderen is het ook een groot feest. De trampoline en schommel in de tuin, de grote bak met duplo binnen. Alles is perfect geregeld. Wij komen hier zeker graag nog een keer terug.


Eten en drinken in Appelscha

De Jongens van Outdoor.

Bij de Jongens van Outdoor kun je allemaal activiteiten regelen. Klimmen, steppen, fietsen, gps-tocht en nog veel meer. Wat wij dan weer heel leuk vonden wat het restaurant wat zij hebben! Je kunt hier genieten van een heerlijke warme chocomel na een barre herfstwandeling (ook in de zomer). Ook hebben ze heerlijke biertjes en borrelplanken. De pizzaplank was voor onze kinderen ook een groot succes. Een echte aanrader dus.


Activiteiten

Zoals eerder genoemd kun je dus veel outdoor activiteiten doen bij ‘de Jongens van Outdoor’. Ook vertrekken vanuit hier veel verschillende wandelingen. Wij hebben het 2,2 km pad gedaan. Dit is een prima te lopen wandeling voor peuters. De weg is verhard en daardoor zelfs mogelijk voor kinderwagens en/of rolstoelen. Daarnaast ligt Appelscha natuurlijk prachtig. Hierdoor kun je op veel verschillende plekken de natuur in. Wij hadden helaas veel regen waardoor wij niet alles hebben kunnen doen wat wij wilden.

Blotevoetenpad

Het blotevoetenpad is een bijzondere ervaring. Mees wilde dit erg graag doen. Op blote voeten loop je een wandeling door het bos. Je komt verschillende soorten grond tegen zoals stenen, modder, bruggetjes, boomstammen enz. Gemakkelijk lopen is het zeker niet. Maar als je de tocht hebt uitgelopen voel je een bijzondere sensatie in je voeten. De rest van de dag hebben wij genoten van goed doorbloedde voeten.
Dit blotevoetenpad is te regelen bij het Buitencentrum Drents-Friesche Wold.


Ook lijkt ons het belevingsbos is Hogersmilde erg leuk om nog een keer te doen. Speelbos Sparjebird in Hemrik en Paviljoen de Leyen.

Wij zijn vanuit Boshuis Friesche Duin nog een dagje naar Groningen en Emmen geweest. Emmen was echt een enorme verrassing. De kinderen hebben het hier nog steeds over!