Antwerpen met kinderen

Antwerpen met kinderen

Antwerpen is een geweldige stad. Lekkere biertjes, mooie winkels, goed eten. Ze hebben het er allemaal en dat wisten we al een hele tijd. Maar dat Antwerpen ook een hele leuk stad is om met kinderen te bezoeken hebben wij nu ook mogen ervaren.

Toch liever in eigen land op vakantie? Ook in Nederland is heel veel moois te zien.

Antwerpen met kinderen.

Overnachten

Hotel O Kathedral

Wauw! Wat een hotel! Dit hotel heeft prachtige kamers in gebouw dat een ontzettend goede ligging heeft. Vanuit je kamer kun je de prachtige kathedraal zien en wandel je zo het centrum in. De kamers hebben een muurschildering geïnspireerd door werk van Rubens en er staat een open ligbad met regendouche in de kamer. Wij, maar zeker ook de kinderen, vonden dit hotel een mooie toevoeging aan ons Antwerpen avontuur.

A-Stay

Dit hotel ligt tegenover het station. Een fijne plek mocht je een bezoek willen brengen aan de dierentuin (die dus naast het station ligt). Maar ook als je de stad wil bezoeken is dit een prima locatie. Je kunt je auto bij het hotel parkeren.Het is een modern hotel met nette kamers. Het toilet? Ja dat vonden wij dan wel weer bijzonder..


Restaurants

Bar Chapel

By far onze favoriet. Wauw, wat is dit een prachtige plek. Je moet er even voor buiten het centrum, maar dat is meer dan de moeite waard. Neem plaats in de prachtige zomerbar. Nog leuker is een plek in de tuin. Je kunt hier genieten van heerlijke drankjes en hapjes. Een leuke avond met vrienden, kinderen, je date of alleen. Het is hier sowieso genieten!

Cereal Heaven

Antwerpen met kinderen? Hier MOET je heen. Nou ben ik niet per se een grote cereal fan, maar deze plek is erg leuk. Als je binnenkomt schitteren alle verschillende gekleurde pakken cereal je al tegemoet. Je mag je eigen combinatie maken en dit opeten in de grappig ingerichte zaak. Leuk om een keer meegemaakt te hebben!

Kloonies
Kloonies

Leuke zaak met lekkere koffie. Ze hebben als je helemaal doorloopt een leuke tuin waar je van een drankje kunt genieten. Ze hebben er ook lunchgerechten. Deze vonden wij niet heel bijzonder. Maar voor koffie zeker de moeite waard.

Via Via reiscafe
Via Via reiscafe

Hoe leuk als je een reiscafe tegenkomt waar je een aantal jaar geleden op Java was. Via Via reiscafe zit op meerdere plekken in de wereld. Er heerst een ongedwongen sfeer waar je kunt genieten van heerlijke biertjes!

Otomat
Otomat

Pizza! Hier kun je ons hele gezin ontzettend blij mee maken. Helemaal leuk als het niet de standaard pizza’s zijn en de bediening ontzettend aardig is. Leuke zaak met heerlijke pizza’s. Voor lekkere wijnen en bieren ben je hier trouwens ook aan het goede adres.

Bar Noord Zomerbar

In het Noorden van Antwerpen vind je Bar Noord Zomerbar. Deze bar vind je aan een heerlijk plein. De kinderen kunnen hier spelen in de prachtige speeltuin of lekker met water aan de slag. Geniet van een lekkere cocktail en nog meer heerlijkheden. Ook leuk is het naastgelegen Gå Nord. Een prachtige zaak met heerlijke koffie!

Ook lekker om te bezoeken zijn:

Bar Paniek – Lekker biertje op ‘t eilandje

Green Garage – Heerlijk biologisch eten op ‘t eilandje

Camino – Lekkere drankjes en Zuid-Koreaans eten

Black & Yellow coffee bar – Lekker koffie op ‘t eilandje

Le Pain Quotidien – Ontbijtjes waar je blij van wordt

Creme de la creme – Heerlijke wafels met aardbeien!

Caffe Mundi – Heerlijke koffie in een mooie zaak


Activiteiten

Zoo Antwerpen
Zoo Antwerpen

Wat een mooie dierentuin met leuke speelplekken. Hier zijn de hokken mooi ruim en in ouderwetse stijl. De nijlpaarden en leeuwen waren ontzettend gaaf om te zien. Leuk voordeel is dat als je een jaarkaart hebt van Artis je hier gratis naar binnen mag.

Eilandje
Eilandje

Dit is een vrij nieuwe plek. Je vindt hier onder andere het MAS. Dit museum kost 10 euro om te bezoeken. Mocht je niet genoeg tijd hebben kun je gratis naar de bovenste verdieping van dit museum en kijk je uit over heel Antwerpen. Op ‘t eilandje zijn ook prachtige pakhuizen.

't Zuid
‘t Zuid

Dit is zo’n gezellig wijkje. Je vindt hier heel veel hippe eettentjes en mooie winkels met duurzame producten. Leuke wijk om doorheen te lopen. Tip: Parkeer je auto gratis op Parking Scheldekaaien en ga van Zuid al slenterend naar het oude centrum.


Winkelen

De zoete raap
De zoete raap

Dit is zo’n leuk winkeltje! Een heus snoepparadijs. De winkel is leuk aangekleed en de zoetigheden zijn erg lekker. Vergeet geen cash geld mee te nemen want hier kun je niet pinnen.

Your
Your

Your is een leuke winkel waar je van alles kunt vinden. Mode, accessoires en leuke hebbedingen. Play, Rewind Design en Seventy One liggen ook in Zuid en zijn zeker ook een bezoekje waard.

't stad leest
‘t stad leest

Wauw, wauw, wauw. Dit is mij toch een boekwinkel. Een prachtige zaak met prachtige boeken. Naast boeken verkopen ze er ook veel verschillende soorten kaarten en andere leuke stationery. Te herkennen aan de grote Nijntje voor de deur.

Andere leuke zaakjes zijn:

YAY Party concept store

Rewind Design – woonwinkel

Play Rewind Design – kinderwinkel met hele mooie spullen

Alta Via – reisboekenwinkel