Natuur in de Amsterdamse Waterleidingduinen

Amsterdamse Waterleidingduinen Haarlem

Amsterdamse Waterleidingduinen

Dit voelt alsof je even op vakantie bent. De Amsterdamse Waterleidingduinen is een prachtig gebied om een frisse neus te halen, te sporten, speuren of dieren te spotten. Vergeet niet een kaartje te kopen om het natuurgebied te mogen bezoeken. Voor tien euro heb je een jaarkaart, of koop een dagkaart voor €1,50.

Amsterdamse Waterleidingduinen
Amsterdamse Waterleidingduinen

Er zijn verschillende ingangen om de Amsterdamse waterleidingduinen te betreden. Waar je dit prachtige natuurgebied ook betreedt, je zal waarschijnlijk wel een hert tegenkomen. Mocht je op een rustiger moment komen heb je misschien wel de mazzel een vos te spotten.

Amsterdamse Waterleidingduinen
Amsterdamse Waterleidingduinen

Ingang Oase

Bij de ingang van de Oase vind je het bezoekerscentrum. Dit is van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 16.30 geopend. Hier starten verschillende wandelingen. Ook zijn er speciale wandelingen voor met kinderen. Naast de wandelingen worden er ook verschillende activiteiten georganiseerd.

Ingang Panneland

Parkeer je auto bij Boshut ‘t Panneland en stap het bos in. Deze locatie biedt veel verschillende uitzichten. Je komt eerst langs een mooi groot speelveld. Een heerlijke plek om even uit te razen, hard te lopen of tikkertje te doen. Vanuit deze ingang zijn ook verschillende wandelingen mogelijk. Moe van de wandeling? Kom even bij in de Boshut voor je terug je auto instapt.

Ingang Zandvoort

Ben je in Zandvoort dan is deze ingang het meest in de buurt. Parkeer bij Dune aan de Duinrand en wandel door de duinen. Alle herten gespot? Plof nog even lekker neer bij Tijn Akersloot.

Ingang de Zilk

Dit is de meest zuidelijke ingang. Ook hier zijn meerder wandelingen te doen.